KPPT, z.s., IĆO 03787532 kppt@email.cz 773 552 419 - Veronika Palová, 737 960 045 - Michaela Paulíčková, 723 666 867 - Helena Krejčí

2018

5. socializační vycházka – Vycházka na Štěpána

Klub již po druhé uspořádal vycházku na vánoční svátky „Vycházka na Štěpána, pohyb pro pejska i pána“. Přijel každý, kdo opustil teplo domova, televizi s pohádkami a hlavně stoly plné cukroví. Několik účastníků odradilo proměnlivé počasí, ale nakonec se na parkovišti u Opatovské hospody sešlo 17 čtyřnohých parťáků všech možných ras, velikostí i stáří. Dvě členky klubu doplnili pejskaři z Opatova, Opatovce, Moravské Třebové, Rychnova u Moravské Třebové a Litomyšle. Tentokrát byla i tři štěňátka, která se zatím nesetkala s cizími pejsky, a už vůbec ne v takové početné smečce. Většina cca 6 km dlouhé vycházky vedla mimo obec a tak 14 pejsků běhalo na volno a ostatní se socializovali každým minutím volně pobýhajícího pejska. Štěňátka poznala, že si jich někteří pejsci nevšimnou a jiným je třeba se vyhnout nebo je neprovokovat. Poslední část cesty vedla obcí a to si pejsci zvykali jít na vodítku ve skupince. Užili si to nejen pejsci, ale i páníčci a věřím, že se z této akce stane tradice.

socializační vycházka na Štěpána 2018

4. socializační vycházka – Koclířov

V neděli 16.12.2018 se členky klubu pejskařů pozitivního tréninku společně se svými přáteli vydali do Koclířova. Míša pro účastníky na zahřátí připravila něco teplého do žil   v podobě slabého vánočního punče. Zimní počasí neodradilo Míšu s Larou a Mafiem, Hanku s Matýskem, Kačku a Honzíka a jejich pudlí smečku (Lady, Valdu a Maxe), Páju s Drakem a Jimmim, Tomáše s Aki,  Lucku s Dextrem a Tee Trea, Oldu s Lennym, Evu s Tlapkou, Šůšou a Aničkou. Celkem 15 pejsků se s páníčky vydalo do polí k lesu směr Kamenná Horka. Do míst, kde se psi mohli pustit z vodítek a mohli si užít volnosti. Honili se ve sněhu, až ti menší měli namrzlá bříška. Procházku předčasně ukončila psí slečna Anička z Letovic, která chytla stopu zajíčka a utekla. Všichni ji pak po okolí hledali, bezúspěšně. Vše nakonec dobře dopadlo, protože si sama vyhledala paničku.

socializační vycházka 16.12.2018

3. socializační vycházka – Široký Důl

20. října jsme vyrazili do krásných lesů v okolí Širokého Dolu (kousek za Poličkou), procházku si nenechali ujít Verča Palová s Rubym, Helena Krejčí s Alfem, Anetka Jiráčkova s Daisy, Pája Lipavská s Drakem a Jimmim, Míša Cichá s Larkou a Mafiem, Míša Paulíčková s Megii a Dáša Havlíková s Shadow. Počasí bylo jak na apríla, chvíli déšť a zima ale nakonec vykouklo sluníčko. Nálada byla skvělá a naši psí kamarádi si to určitě taky užili a možná vznikla i nějaká nová psí přátelství.

socializační vycházka 20. října 2019

2. Socializační vycházka 5.7.2018

„Hurá akci“ svolala Hanka s Matýskem. Akci naplánovala za pár dnů a ve čtvrtek 05.07.2018 na místo srazu, kterým byla hájenka na Vísce v Dětřichově, dorazili dvě členky klubu a jejich přátelé. Kačka vzala svého manžela Honzu a 3 pejsky – Lady, Maxe a Neru, dorazila i Margita s Lenou a samozřejmě nechyběla Hanka s Matýskem. Několik zájemců odradilo velmi teplé počasí, jiné naplánovaná trasa, která nebyla zcela sjízdná kočárkem. Už v 10 hodin bylo velké teplo, ale cílem bylo Mladějovské hradisko a tudíž celá cesta vedla lesem. Všichni si vycházku dlouhou cca 5,5 km moc užili a pořízené fotky dokazují, že akce tohoto druhu mají smysl. Skupinové foto 5 pejsků, kteří byli svými páníčky odloženi cca na 1 metru čtverečním, není třeba komentovat.

foto 5.7.2018

1. Socializační vycházka 1.1.2018

Jak na nový rok, tak po celý rok. Hned první den roku 2018 si členové klubu a jejich přátelé našli čas a vyrazili se svými čtyřnohými kamarády za socializací. Za socializací vyrazila Míša s Larou a Mafiem, Margita s Lenou, Zdenča s Artušem, Olda s Lennym a Hanka s Matýskem. Sraz byl v 10 hodin u restaurace Teta na Hřebči a naše kroky zamířili do lesa, kde si pesani užívali volnosti.  Už po pár metrech bylo jasné, že si to všichni užijí naplno. Olda skončil na zemi, smečka psů mu podrazila nohy. Chudák Matýsek, jako jediný menší pejsek, byl v nevýhodě. Ostatních pět velkých kamarádů ho válcovalo. Po 8 km jsme se vrátili k restauraci a zhodnotili, že jsme udělali dobře, když jsme se hýbali a něco udělali i pro své psí kamarády. Závěr – socializační vycházky dobíjí i páníčky.

foto 1.1.2018